skip to Main Content

Another Sense of Place

Kr. 320

Varenummer (SKU): 15-2013 Kategorier: ,

Beskrivelse

oktober 2013

Another Sense of Place: en ny bog af billedkunstneren, redaktøren og rektor for Det Jyske Kunstakademi Jesper Rasmussen med udgangspunkt i hans arkitekturfotografier fra de seneste ti år.

Jesper Rasmussens fotografier skildrer bygninger og steder i det offentlige rum. De fremstår umiddelbart velkendte og fortrolige som bygninger og pladser, men billederne har samtidig en fremmedgørende og ’unheimlich’ karakter. De er digitalt retoucherede så alle spor af menneskelig tilstedeværelse og adfærd er fjernet. Biler, cykler, trafiksignaler, graffiti, døre, vinduer mm. mangler, og arkitekturen fremstår derfor ude af skala og fremmedgjort som en slags parallelvirkelighed.
Fotografierne spiller rollen som klassiske, dokumentariske fotografier, der uprætentiøst blot viser hvad der er sat foran kameraet. Men fotografiet afkontekstualiseres fra entydigt at henvise til et bestemt sted, en bestemt lokalitet (sådan som det ellers er fotografiets natur), til at glide over mod et billede af ren form og arkitektonisk plan. Retoucheringen bidrager til billedernes urovækkende effekt. Det kendte, det genkendelige gemmer noget umenneskeligt, noget uhyggeligt således at vores almindelige, trivielle hverdagsrum reduceres til et mennesketomt kulisseunivers, der til forveksling ligner virkeligheden.

Bogen indeholder, foruden kunstnerens eget tekstbidrag, to nyskrevne tekster af to af: Lars Kiel Bertelsen, lektor ved Institut for Kunsthistorie, Aarhus Universitet, som har skrevet flere betydningsfulde bøger om fotografi, og Carsten Thau, professor ved Det Kongelige Danske Kunstakademis Arkitekstskole, der er kendt for en lang række bøger, foredrag og tv-optrædender om arkitektur.
Teksten er på både dansk og engelsk.

Bogen er rigt illustreret med et stort udvalg fotografier.
Den er i stort format på 152 sider i fast bind

Kunstner

Jesper Rasmussen

År

2013

Kolofon

Format: 23 x 30,5
152 sider
vægt: 1200 g.
Tilrettelagt: Åse Eg Jørgensen
tryk: Narayana Press
Udgivet med støtte fra Statens Kunstråds Billedkunstudvalg og
Ny Carlsbergfondet

Yderligere information

Vægt 1,900 kg
Back To Top