skip to Main Content

Pist Protta 89

Kr. 90

Beskrivelse

Nogen vil sikkert betragte det nye Pist Protta 89 som et perfekt eksempel på tidsånden: Det virker ualmindeligt design-elitært og lækkert, samtidig med at det er blottet for indhold. Der er stort set ikke andet end tomt papir, der ovenikøbet er fyldt med huller og fravær.

Men vi er ikke i tvivl om, at det i al sin enkelhed henvender sig til den brede befolkning. For der er ingen indforståede, intelektualiserende tekster, og det hele kan opleves her og nu med et par almindelige øjne i
al sin konkrete papirtaktilitet.

Desuden kan tidskriftet læses lige godt på den ene led som den anden, der er ikke noget der er op eller ned, det er meget nemt at forholde sig til.
Sagen er den, at vi har opsøgt bogtrykkeren, hvor vi har fundet gamle, udtjente stanseværktøjer i brokkassen, som vi har revitaliseret i en ny kunstnerisk sammenhæng. Måske har nogle af stanseformene tidligere været anvendt til kendte og væsentlige kunstværker, det ved vi ikke, men nu optræder de altså
her igen i en helt ny rolle, som er kunsttidsskriftets.

Det er bæredygtigt genbrug!

Det er faktisk også en pendant til af et af vores gamle numre, Pist Protta 24 fra 1994, hvor vi gik på opdagelse i bogtrykkerens sættekasse og anvendte alt det typografiske tilbehør i form af linjer, rammer, borter og vignetter til et grafisk kunstværk i sin egen ret.

Selvom det nye Pist Protta 89 er ret tomt, fordi vi har bestræbt os på helt at undgå tryksværte, så er der alligevel fundet plads til et enkelt trykt billede. Det er der egentlig ikke så meget at sige om, andet end at det manifesterer et stolt øjeblik i den danske udenrigstjenestes historie, som ingen længere ønsker at huske.

Og så skal vi ikke undlade at bemærke at Pist Protta her i 2021 fylder 40 år, og det nye Pist Protta 89 er således lækker appetitvækker til den store jubilæumspublikation, Pist Protta 90, der er lige på trapperne.

Redaktion

Jesper Fabricius
Åse Eg Jørgensen
Jesper Rasmussen

År

2021

Kolofon

42 sider/21 ark
format:26 x 30cm.
vægt: 155g
oplag: 500
Fremstillet med stanseforme og 1 prægeform hos Jørgensens Bogtryk
Billed/tekstark printet af Hovedstadens Kopicenter
Støttet af Statens Kunstfond, Tidsskriftstøtteudvalget
tak til Erling Jørgensen, Marc, Asta, Claus Egemose

Yderligere information

Vægt 0,255 kg
Back To Top