skip to Main Content

Skydokumentet

Kr. 100

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 08-2017 Kategorier: ,

Beskrivelse

Skydokumentet_02webSkydokumentet_03webSkydokumentet_04webSkydokumentet_05web

Baggrunden for billedkunstner Pia Rönickes udgivelse Skydokumentet er gentagelse af en del af en rejse, som den danske botaniker Frederik Liebmann foretog fra 1841-43 i Mexico. Her indsamler han over 50.000 planteeksempler og en af hans særlige interesser er bregnearten. For Rönicke er det med det modsatte formål, hun tager på denne ekspedition for at forstå det efterladte herbarium. Hun ønsker at få placeret planterne tilbage i deres ophav, at se dem i deres habitat. Det gør hun med kameraet som registrant og sig selv som observatør. Udgivelsen består af dagbogsoptegnelser fra rejsen.
Når Pia Rönicke har valgt at foretage denne rejse er det i forlængelse af sin kunstneriske praksis, hvor hun i de senere år har beskæftiget sig med hebariet som betydning. Det, der optager hende er bevæggrunden for hvorfor planter er blevet indsamlet, hvad fører de med sig og hvad viser samlingerne for os i dag.
Rönickes tilgang til sine omfattende værker begynder med en undren. Nogle gange i oplevelsen af en uretfærdighed. Ofte er det via et overset led, en form for mangel eller uklarhed eller hvad der kan forekomme som en ubetydelig handling, som i tilfældet med hebariet.
Hebariet viser sig at føre en afgrund af viden med sig, som åbner op for mange dele af den vestlige historie og selvforståelse. En geopolitik udfoldes.

Johanne Løgstrup

Forfatter

Pia Rönicke

År

2017

Kolofon

Format: 15 x 21,5 cm.
64 sider
vægt: 114g.
Tilrettelægning: Pia Rönicke, Åse Eg, Anette Jensen
Skrift: Mercury
Tryk: Indigoprint, Toptryk
oplag: 100

Yderligere information

Vægt 0,214 kg
Back To Top