skip to Main Content

8…& Other

Kr. 150

Varenummer (SKU): 7-2008 Kategorier: ,

Beskrivelse

juni 2008

Emil Salto
8…& OTHER
48 sider + indlagt plakat og smudsomslag, begge i silketryk

DET UBEKENDTE SOM BILLEDE
8 … & Other, er på alle måder en rejse ind i det uendelige. 8-tallet i bogens titel refererer således også til det, der ligger ud over tiden. I bogen arbejder Emil Salto blandt andet med at billedliggøre universet med dets formationer og
stjernemyriader; et umiddelbart overvældende projekt.
Universet, det ubekendte og uafgrænsede er noget som altid har pirret den menneskelige trang til at begrebsliggøre, det være sig i videnskabelig forstand, såvel som i religiøs, okkultistisk, men også helt dagligdags. Rummet giver netop anledning til uendelige spekulationer og teorier, til fortællinger og fabuleren, det er over os og omkring os, og det er ingen forundt at forsøge at forstå og beskrive det med de midler, han eller hun har til rådighed. Rummet er på mange måder demokratisk; alle kan bruge det og tænke i og med det.
Emil Salto anskuer rummet som billede. Ikke et enkelt billede, men mange forskellige; de vises ved siden af hinanden og ingen af dem har forrang for andre. I bogen 8 … & Other viser han dels reelle stjernefotos, nogle står ubehandlede som dokumenter over det faktiske himmelrum, andre har han bearbejdet, så de må betragtes som tolkninger af samme himmelrum. Og dels viser han sine snit, hvori han arbejder med sære geometriske figurer og mønstrer, der på forskellig vis mimer himmellegemer, tegn og betydninger.
Sidste halvdel af bogen udgøres af det, man kunne kalde inspirationens pool. På disse sider åbner Emil Salto op for dele af det univers, hvorfra han henter sine billeder og idéer. Det er (kunst)objekter, dyr og effekter, der rummer referencer til spiritualisme, hypnose og magi, og altså en sfære af noget overnaturligt. Samtidig tillader han læseren at få et eksklusivt kig ned i den kunsteriske proces ved at bladre i sin egen skitsebog for vores blik.
Med sit valg af billeder knytter Emil Salto an til det fælles, hvilket understøttes i den tekstmæssige side af bogen.
Sideløbende med de billedlige elementer, har han lavet en gennemgang af nogle af de symbolske betydninger, der knytter sig til tallene fra 1 til 8. Betydningerne er hentet i Wikipedia, på nettet, opslagsværket hvortil alle kan skrive, og som derfor nærmer sig et udtrykt billede på dele af vor tids fælles bevidsthed.

/iben mondrup

Emil Salto er uddannet billedkunstner fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2000.

Kunstner

Emil Salto

År

2008

Kolofon

Format: 17 x 23
48 sider + omslag og smudsomslag + plakat
vægt: 245 g.
Layout: Emil Salto,
Sigrid Gry Laursen
Tryk: Narayana Press
Tryk af plakat og smudsomslag, silketryk: Zven Balslev Smittekilde

Yderligere information

Vægt 0,251 kg
Back To Top