skip to Main Content

En Engel af Sten – Charles Bronsons Vision

Kr. 100

Varenummer (SKU): 2-2015 Kategori:

Beskrivelse

Bronson_02web Bronson_03web Bronson_04web

juni 2015

EN ENGEL AF STEN – CHARLES BRONSONS VISION
AF JACOB LILLEMOSE OG KARSTEN WIND MEYHOFF
96 sider m. farveillustrationer

”Bronsons øjne. Fjerne og sammenknebne skærer de gennem virkeligheden fra et sted hinsides. De rammer hårdt og er ikke til at stirre ned. Man er dem prisgivet. Hvad de ser ved kun Bronson.”

Nu udkommer den første danske bog om den legendariske skuespiller Charles Bronson! Intet mindre. Og hvilken bog de to forfattere Jacob Lillemose og Karsten Wind Meyhoff har skrevet. En original hybridform mellem en bromance af et hyldestdigt, kulturkritisk action-filosofi og pointerede filmhistoriske
refleksioner, hvor Bronson har hovedrollen som en borger og et mennesket, der erfarer verdens vold og poesi på sin krop. Fra tilværelsen som arbejder i Pennsylvanias kulminer til livet som stjerne på Hollywoods røde løbere til hans gravskrift på kirkegården Windsor County i Vermont, tegner Lillemose og Wind Meyhoff et billede af Bronson som en mytologisk figur, der på den ene side inkarnerer kampen mod det modernes samfunds brutalitet, og på den anden side udvider horisonten for den særlige amerikanske kærlighed til naturen. Det er hårdt og smukt, erotisk og spirituelt, drømmende og kontant. For sådan er Bronson. Som de to forfattere selv træder man som læser ”ind i Bronsons tryllekreds”. En oplevelse af at verden åbner sig i al sin magiske og ubarmhjertige selvfølgelighed.

Biografier:
Charles Bronson (1921-2003): Medvirkerede i mere en 60 film i løbet af sin karriere og var på et tidspunkt Hollywoods højest betalte skuespiller. I dansk kontekst nok mest kendt for sin rolle i Sergio Leones westernopera Once Upon a Time in the West (1968), men som En engel af sten viser så manifesterer Bronsons unikke karakter sig snarere i film som Chato’s Land (1972), Death Wish (1974), Mr. Majestyk (1974), Hard Times (1975) og The Evil that Men Do (1984).

Jacob Lillemose (f. 1974) og Karsten Wind Meyhoff (f. 1975) har sammen og hver for sig skrevet en lang række artikler om amerikansk mytologi set gennem film og filosofi. En engel af sten er deres debutbog.

Udgivelsesdato: 17. juni, 2015.

Forfattere

Jacob Lillemose
Karsten Wind Meyhoff

År

2015

Kolofon

Format: 12 x 16
96 sider
vægt: 135 g.
Design: Stefan Thorsteinsson,
Cecilie Nellemann
Tryk: Narayana Press

Yderligere information

Vægt 0,214 kg
Back To Top