skip to Main Content

Rundkørsler du ikke kommer uden om

Kr. 180

Varenummer (SKU): 14-2014 Kategorier: , ,

Beskrivelse

november 2014

Rundkørsler du ikke kommer uden om:

Forlaget SPACE POETRY udgiver Rundkørsler du ikke kommer uden om af billedkunstneren Tanja Nellemann Poulsen Udgivelsen tager fat i det cirkulære, det der bider sig selv i halen og gentager sig. Den består af ’rundkørselstekster’, udklippede af avisoverskrifter der er konstrueret til cirkel-tekster, nogle på engesk, nogle på dansk, hvor læseren i de fleste tilfælde kan indtræde i sætningen flere forskellige steder. Tekstværkerne sidestilles med en række fotos, der også behandler cirklen og det cirkulære.

I Rundkørsler du ikke kommer uden om undersøger Nellemann Poulsen den måde, hvorpå vi “bor” i sproget, holdes fanget i det og gentager os selv og andre. Tekstcirklerne viser tilbage til der, hvor de udklippede ord stammer fra, nemlig den trykte presse. I aviserne blander politiske floskler sig med slagord og sætninger, der genbruges indtil deres mening bliver uklar. Nellemann Poulsen leger med på denne sproglige snurretur, men fremhæver samtidig konstruktionen, der ligger bag, alt imens hun dykker ned i samtidsrelevante emner som ‘inklusion’ og ‘eksklusion’.

Til bogen har forfatter og kunstkritiker Rikke Hansen skrevet et essay, som formelt og indholdsmæssigt kredser om det cirkulære. Med reference til sprogfilosofi og identitetsdannelse afdækker hun her, hvordan netop ord, sprog, signifikation og kommunikation er vigtige faktorer i den fremadrettede skabelse af os selv. Essayet er i bogen både på dansk og engelsk.

Rundkørsler du ikke kommer uden om er er udgivet med støtte fra Aarhus Kommunes Kulturudviklingspulje.
Layout af Tanja Nellemann Poulsen og Åse Eg Jørgensen.

Kunstner

Tanja Nellemann Poulsen

År

2014

Kolofon

Format: 21 x 26
80 sider, omslag m. flapper
vægt: 408 g.
4 farve off-set
Narayana Press
Udgivet med støtte fra Aarhus Kommunes Kulturudviklingspulje

Yderligere information

Vægt 0,500 kg
Back To Top