skip to Main Content

Fremstilling

Kr. 150

Varenummer (SKU): 3-2003 Kategori:

Beskrivelse

IMG_0167

28/10 2003

Fremstilling er titlen på en ny bog fra Space Poetry
Billedhuggeren, billedkunstneren, rektor for det Fynske Kunstakademi i Odense Søren Jensen har fotograferet og lavet en bog. Om denne siger han:

De fotografier jeg har samlet, og som udgør bogen “Fremstilling”, var ikke oprindelig planlagt som en bog. Fotografierne er taget over en periode på 9 år, og anledningen var at fastholde nogle rumlige forhold, jeg fandt interessant som billedkunstner. Det har således ikke været fotografiet som medie der har været anledningen til at fotografere, men min egen rumlige praksis og dens mulige spejlinger i de motiver fotografierne fremstillede.

Mange af motiverne er hentet fra det man kunne kalde ”hverdagens praksis”, mere eller mindre tilfældige rumlige forhold der ikke i første omgang påkalder sig opmærksomhed. Rumlige forhold der ikke er arkitektur og ikke skulptur. Det er svært direkte at opsøge den slags motiver, som mange gange også har været meget midlertidige.

I løbet af de 9 år er der er opstået et meget tæt forhold mellem mine rumlige værker og fotografierne. Fotografierne har givet anledning til rumlige værker, men de rumlige værker har også givet anledning til fotografier, så det der startede som nogle ”uskyldige” fotografier af ”tilfældige” motiver, har udviklet sig til en praksis der har mere selvstændig karakter.

Det var nok naivt at tro at jeg kunne holde en ”uskyldig, tilfældig” distance til det at fotografere, for erfaringen har vist at det ikke er muligt. Jeg tror denne erfaring, bl.a. kommer af den sproglige forskel mellem at ”tage” et fotografi og ”lave” et billede. Det at ”lave et billede” er ikke en tilfældig beskæftigelse, og slet ikke uskyldig. Den skyldige er måske sproget der hverdagsagtigt kalder det ”at tage et fotografi”. Det lyder som en lidt tilfældig handling, som når man står hos købmanden og lige ”tager avisen med”. Hvis man derimod sagde ” lave et fotografi” eller ”fremstille et fotografi”, er det ikke længere en tilfældig beskæftigelse, og slet ikke uskyldig. På den måde er bogen også, på sin vis, blevet en fotografisk fremstilling af et sprogligt forhold, der er en anden side af ”hverdagens praksis”. Søren Jensen, oktober 2003.

Kunstner

Søren Jensen

År

2003

Kolofon

Format: 24,5 x 19
48 sider, omslag m. præg og flapper
vægt: 195 g.
Tilrettelægning og sats:
Åse Eg Jørgensen
Tryk: Winther Grafik

Yderligere information

Vægt 0,251 kg
Back To Top