skip to Main Content

Great Power

Kr. 50

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 3-2007 Kategorier: ,

Beskrivelse

8/2 2007

Great Power af den herboende svenske kunstner Kristofer Hultenberg, som tidligere har lavet den lidt større I´m sure not, 2005, er en ægte artists book.

Kristofer Hultenberg skriver selv:
Great Power er et lille stykke originalgrafik, i form af et hæfte. Dens 12 sider er alle benyttede til et grafisk arbejde; variationer af en gentaget grundfigur. Bogen er trykt med to Pantonefarver i offset og omsluttet af et indvendigt mønstret konvolut. I 50 af de 300 eksemplarer kan opmærksomme betragtere, i dette mønster, få øje på et lille billede af den amerikanskfødte popkunstner John Wesley.

Great Power hører til de mere intuitivt formede projekter og billederne i hæftet er primært kommet til udfra et personligt ønske om at blive overrasket. Et ønske om noget uventet, der kan skubbe lidt, en lille smule, til det vanetænkningsprægede verdensbillede man slæber rundt på. Dette ændrer ikke på at projektet ligger i forlængelse af mit tidligere arbejde med grafiske billeder og tegninger. I lighed med mange af mine andre værker placerer bogens billeder sig et sted mellem at være illustrationer og konkret kunst, uden egentlig at høre til nogen af de kategorier. Og ligesom i flere tidligere arbejder bliver der sparet på de billedmæssige virkemidler, med intentionen at rendyrke billedtænkningens irrationalitet.

Med henblik på at underholde øjet må man sige at billederne i Great Power kan forholdsvis lidt. Og det er med dette taget i betragtning man bør se valget af titel. Det er simpelthen tanken – et eksperiment må man kalde det – at lade titlens kraftfuldhed smitte af på billedernes konnotationer, sådan at billederne, i al deres beskedenhed, alligevel kan opleves som ladt eller potentielle.

Kunstner

Kristofer Hultenberg

År

2007

Kolofon

Format: 17 x 11,5
12 sider i speciallavet konvolut
vægt: 24 g.

Back To Top