skip to Main Content

Kompendium 17 – Det var Sørens! Tapetbog

Kr. 50

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 10-2014 Kategorier: , ,

Beskrivelse

Kompendium 17/2014

Åse Eg Jørgensen har samlet tapeter og gengivet dem i s/h på forsk. farvede papirer. 16 sider + omslag

Tapeterne i denne bog er rester fra kunstneren Søren Loses lager. Han forærede disse rester til mig og et par af mine venner, og vi tilbragte en gråvejrseftermiddag på Sørens værksted med at falde i henrykkelse over det ene smukke tapet efter det andet. En æstetisk fornøjelse helt uden forbehold.

Selv er jeg især betaget af de tapeter, der er trykt med mønsterruller i en eller flere farver. Grundpapiret er typisk dækket af en bundfarve, hvorpå mønsteret trykkes. Mønsterrullen giver en farvevold – en tykkere og dermed kraftigere farve langs kanten af mønsteret. Det kan, særlig med hvid farve med meget kalk i, give en forhøjelse af mønsteret. Pasningen mellem farverne i farvetrykket er ikke særlig god, til gengæld er tolerancen høj – der er tale om en ekstraordinært upræcis og vidunderlig sikker præcision. I kanten af tapetet er der pasmærker mellem farverne, her bliver den upræcise pasning synlig. Der er også isætningsmærker, der viser, hvor mønsterrapporterne vil passe sammen fra bane til bane, når tapetet sættes op. Det kan være en pil eller lange streger.

Med hensyn til mønstrene er jeg optaget af den selvfølgelighed, hvormed den ene rapport glider over i den næste, og det er særlig forunderligt, at der, når mønsteret virker helt tilfældigt, er en underliggende, gentagende struktur.

Forfatter

Åse Eg Jørgensen

År

2014

Kolofon

Format 15 x 21
20 sider
håndsyet
Eget tryk
Tak til Søren Lose

Yderligere information

Vægt 0,050 kg
Back To Top