skip to Main Content

op lysning

Kr. 60

Varenummer (SKU): 8-2011 Kategori:

Beskrivelse

november 2011

Ebbe Stub Wittrup
Op lysning

Op lysning staves normalt i et ord. Titlens ureglementerede mellemrum levner konkret plads til refleksion over ordsammensætningens dele og egentlige betydning. Med enkle midler undersøger Ebbe Stub Wittrup sproget og verden i sin lille debutdigtbog.

Ligesom mange andre ord betyder ‘oplysning’ flere forskellige ting: at et rum eller et sted lyses op, rent fysisk. I overført forstand, at der videregives information jfr. OBS (Oplysning til Borgerne om Samfundet). Og historisk set knyttes begrebet oplysning til fornuftsbetonet klarsyn. Oplysningstiden er i den henseende et kapitel for sig.

Ebbe Stub Wittrups digte balancerer et sted mellem konkret poesi og hypperreale hverdagssansninger. De rummer tilsyneladende banale registreringer, som de fleste kan nikke genkendende til. Billeder, som opstår når man har kigget længe på den samme ting, eller det samme ord. Forsøgt at koncentrere sig, mens bevidstheden går egne veje – ud på et sidespor, der løber parallelt med virkeligheden.

Som billedkunstner har Ebbe Stub Wittrup udgivet flere bøger på Space Poetry, Et genkommende tema i hans billedkunstneriske praksis er netop forbindelsen mellem mentale rum og fysiske fænomener.
Op lysning er hans første digtsamling. I 2012 debuterede han i Hvedekorn.

Forfatter

Ebbe Stub Wittrup

År

2011

Kolofon

Format: 11,5 x 16,5
28 sider + omslag og smudsomslag
vægt: 36 g.
Tilrettelægning: Jesper Fabricius
Sats og tryk: Jørgensens Bogtryk
Tak til:
Åse Eg Jørgensen
Erling Jørgensen
Gitte Broeng
Claus Handberg Christensen
Christian Yde Frostholm

Yderligere information

Vægt 0,060 kg
Back To Top