skip to Main Content

2061 Inmoral Lidos

Kr. 125

Varenummer (SKU): 04-2018 Kategorier: ,

Beskrivelse

 

Lidos_02webLidos_03web

En novelle-samling af billedkunstnerne Benedicte Clementsen, Frans Jacobi og Discoteca Flaming Star (Cristina Gomez Barrio, Wolfgang Mayer).

Dark Pools er et nyt format for aktie-handel. Hemmelige, algoritmiske platforme med en øgende
indflydelse på den globale økonomi. I disse Dark Pools foregår aktie-handelen både så hurtigt og i så
store mængder af det unddrager sig den menneskelige opfattelsesevne. Når de så yderligere er
hemmelige, dvs at aktie-handelen er unddraget offentlig inspektion, er Dark Pools med det enigmatiske navn, det perfekte fantasi-objekt. Fordi vi per definition ikke kan vide hvad der foregår inden i en Dark Pool, begynder vi at fantasere om hvad der foregår, både i form af deciderede konspirations-teorier, men også i form af almindelige fantasier om penge, magt og indflydelse.
I løbet af en 3-årig research-periode har de 4 kunstnere været optaget af Dark Pools – ikke af at opklare hvad der foregår inde i disse mørkelagte finans-strukturer, men snarere af at undersøge hvordan dette hyper-kontemporære finans-fænomen kaster skygger og influerer hverdagen rundt om dem.
Ved hjælp af såkaldte ’semantiske felter’, genereret fra interviews med 10 finans-eksperter, har
kunstnerne skrevet en samling fortællinger, der reflekterer i Dark Pools uigennemtrængelige overflade og skaber et ambivalent scenarie, delvist fiktion, delvis ’vild forskning’.
Disse fortællinger foregår i skyggen af de hyper-hurtige finans-operationer, i landskaber forvrænget af smittefarligt begær og udefinerbare sprækker i tiden.
Her møder vi finanseksperten på vej for at hente sine børn på elite-skolen og den menstruerende
børs-analytiker, der sniger sig forbi receptionisten med blodet strømmende ned af låret. Vi møder
teenage-datteren, der forsøger at undslippe bølgerne af snapchat-beskeder og lægen, der ikke kan lade være med at tænke på sin døende patient, mens han skændes med interiør-arkitekten om den nye kliniks indretning. Der er britisk heavy-metal, glamourøse pool-parties og en mystisk beige vandpyt, der
pludselig ekspanderer helt ud til horisonten
2061 INMORAL LIDOS har form af denne novellesamling og en parallel serie performances, hvor dele af teksterne bliver læst op i et scenarie af vilde kostymer, elektronisk impro-musik og nørdede
performance-lectures. Performancen 2061 INMORAL LIDOS blev vist på Research Pavillon i Venedig 2017 og på Grüne Salon / Volksbühne i Berlin, juni 2018 og vil i oktober blive vist på The Performance Project i New York.
2061 INMORAL LIDOS er en del det kunstneriske forskningsprojekt Synsmaskinen, der forsøger at
reflektere over nutidige politiske kriser, gennem kunstneriske forskningssamarbejder. Synsmaskinen er baseret ved Kunstakademiet i Bergen, Norge og ledes af professor og billedkunstner Frans Jacobi. 2061 INMORAL LIDOS er således et møde mellem Synsmaskinen ved Frans Jacobi og Benedicte Clementsen og den Berlin-baserede performance-gruppe Discoteca Flaming Star ved Cristina Gomez Barrio, Wolfgang Mayer.

Forfatter

Benedicte Clementsen, Frans Jacobi og Discoteca Flaming Star (Cristina Gomez Barrio, Wolfgang Mayer).

År

2018

Kolofon

160 sider
format: 11,5 x 18,5 cm.
vægt: 150g.
redaktør: Anita Di Bianco
tryk: Narayana Press
oplag: 700
design: Magnus Nyquist

Yderligere information

Vægt 0,200 kg
Back To Top