skip to Main Content

Som jeg går gennem parken/As I wander through the park

Kr. 250

Varenummer (SKU): 11-2016 Kategorier: , ,

Beskrivelse

 

bcv_decenter_2bcv_decenter_3bcv_decenter_4bcv_decenter_5

Som Jeg Går Gennem Parken er en seriel montage af tekster og fotografier, der tilsammen genfortæller den glemte historie om forfatter og debattør Elsa Gress og hendes Decenter på Marienborg Gods på Møn – et internationalt samlingssted og frirum for uprøvede menneskelige og kunstneriske kombinationer i 60ernes og 70ernes Danmark.
Historien genfortælles på tværs af tid i et samspil mellem nulevendes erindringer og Vestergaards egne fotografier af godsets parklandskab, hvis topografi udgør historiens omdrejningspunkt.
Bogen sætter Decenters eksperimenterende og legende karakter i forbindelse med Elsa Gress’ tanker bag stedet, der havde rod i hendes personlige erfaringer med nazismen i Europa og Mccarthyismen i USA og som var afgørende for hendes livslange kamp for humanisme og demokrati.
Maibritt Borgen, kunsthistoriker og ph.d.-studerende ved Yale University, har skrevet bogens efterskrift, som stiller skarpt på Vestergaards fotografiske metode, samt trækker linjer fra Decenter til kunsthistorien, feminisme, anarkisme og fællesskabstanker.
Udover at være en kritisk og poetisk refleksion over historieskrivning, erindring og sted, er bogen en fortælling om en stærk kvinde, der gik i mod strømmen samtidigt med at den åbner nye linjer i fortællingerne om 1960erne og 1970ernes kunst.

Bogen er lavet i forlængelse af Bettina Camilla H. Vestergaards deltagelse på udstillingen Kvinder Frem! på Museet for Samtidskunst i Roskilde i 2015 og realiseret med støtte fra Statens Kunstfond Projektstøtteudvalget for Billedkunst og Grosserer L.F.Foghts Fond.

Forfatter

Bettina Camilla H Vestergaard

År

2016

Kolofon

Format: 17,5 x 23,5 cm.
176 sider
vægt: 634g.
oplag: 500
Tekstredigering: Gitte Broeng
Oversættelse: Michael Lee Burgess
Billedbehandling: ELI, Bettina Camilla HVestergaard
Design: Trine Natskår
Papir: Munken Polar Rough, 150g/90g
Font: Goudy, Avenir
Tryk: Narayana Press
Støttet af: Grosserer L.F. Foghts Fond, Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst

Yderligere information

Vægt 0,950 kg
Back To Top