skip to Main Content

silent knowledge

Kr. 100

Kategorier: , ,

Beskrivelse

silent knowledge
Redigeret af Christina Marie Jespersen

Stille viden er en afledning af Michael Polanyis begreb “tacit knowledge” (tavs viden). Han hævder, at al viden er forankret i en sensorisk tavshed og ikke kan formuleres verbalt på en hensigtsmæssig måde. På mange måder svarer dette til den kunstneriske skabelsesproces, hvor sansning, oplevelse, er et på en måde meditativt, men informeret engagement med kroppen, ler, stemmen, farven pink og sociale diskurser af enhver art – grundlæggende set ethvert materiale og enhver diskurs, som kunstneren/forskeren arbejder med også potentielt skriften.

Udgivelsen er en samling af citater fra mange afsendere og er på den måde en anerkendelse af hvordan viden, inspiration og ord flyder mellem mennesker. Vi taler, læser og lytter og det der høres siver videre ind i det bevidste og ubevidste liv og gøren. Ofte er en tekst, afsendt af en afsender, her er der mange. Mange stemmer om det samme emne, hvilket samtidig aktualiserer det fluktuerende aspekt i netop den stille viden, dog med teksten som et materiale.

Bidragsydere har citeret fra egen praksis (kunstneriske og/eller teoretisk) eller fra tekster som de er særligt inspireret af. Således er udgivelsen en kollektiv tekstkrop af emnet stille viden.

Følgende har bidraget til udgivelsen:
Jonas Georg Christensen, Jacob Lund, Cecilie Ullerup Smidt, Hannibal Andersen, Annette Arlander,Joachim Hamou, Julie Edel Hardenberg, Anu Ramdas, Andreas Liebmann, Ulla Hvejsel, Eva La Cour,Mikala Heldig Dal, Kristoffer Gansing, Christian Vind, Carla Zaccagnini, Solveig Daugaard, Honey Biba Beckerlee, Lea Porsager, Kristian Husted, Ragnhild May, Kristoffer Raasted, Harald Voetmann og Christina Marie Jespersen.

Bogen er på engelsk

Redaktør

Christina Marie Jespersen

År

2023

Kolofon

60 sider + omslag
format: 12 x 17 cm.
vægt: 124g.
design: Rasmus Eckardt
tryk: Tarm Bogtryk
ISBN 978-87-7603-248-7

Yderligere information

Vægt 0,2 kg
Back To Top