skip to Main Content

Mute Science

Kr. 150

Varenummer (SKU): 9-2011 Kategorier: ,

Beskrivelse

november 2011

Emil Salto: Mute Science
64 sider, 21 x 16 cm, 800 ex.
Space Poetry & Revovler Publishing

Mute Science er Emil Saltos andet bogværk. Titlen henviser til fotoværket fra 2009 af samme navn, der i bogen vises sammen med kunstnerens seneste værkerserie Hypercubes (the 4th Dimension).

Emil Saltos praksis er centreret omkring billedrum, der peger i retning af parallelle virkeligheder og tidsmæssigheder. I film og fotografi udforsker kunstneren myten om, at der findes en passage eller en portal mellem denne og andre virkeligheder.
Saltos undersøgelser af “skjult stof ” er bundet til materialiteten i de medier han arbejder i, og ofte med udgangspunkt i hans egen krop på arbejde i den kunstneriske proces.

Mute Science-værkerne er kameraløse fotografier eller fotogrammer af optiske rum, der i sekvenser af gråtonegradueringer gentager sig i et uendelige perspektiv. Billederne er blevet til i mørkekammerprocessen udelukkende ved brug af lys, kemi og fotopapir. Emil Salto er optaget af geometriens grundformer og her helt konkret af firkanten, som i værkerne lægger sig indholdstømt og åben for undersøgelser af tid, form, faser og dimensioner. Værkerne handler om formelle størrelser, der helt naturligt vedrører os alle, fordi de ikke refererer til noget genkendeligt eller konkret og derfor forbliver vedkommende og dragende.

Hypercubes (the 4th Dimension) består ligeledes af fotogrammer, men disse er inspireret af teser fremstillet af tænkere som den engelske matematiker Charles Hinton (1853 – 1907) og den østriske filosof Rudolf Steiner (1861-1925). Begge søgte at påvise en tredimensionel bevidsthed igennem intensivt arbejde med den geometriske figur Hypercuben. Deres teori var, at mennesket kunne trænes i at visualisere en fjerde dimension og på den måde opnå en direkte og intuitiv forståelse af en højere virkelighed. Som Hinton og Steiner, har Salto gjort brug af Hypercuben, og med fotografiske processer og performative handlinger har han skabt værker, der åbenbarer nye rum og steder i mødet mellem stoffet og dets formelle virkelighed.

Kunstner

Emil Salto

År

2011

Kolofon

Format: 16 x 24
64 sider + omslag i enten sort eller hvid.
vægt: 174 g.
Design: Jeanne Betak
Tryk: Clausen Grafisk ApS, Odense
Indbinding: Förlagshuset Nordens Grafiske AB, Malmö
Oplag: 800
Udgivet s.m. Revolver Publishing
Udgivet med Støtte fra Statens Kunstråds Billedkunstudvalg
Grosserer L.F. Foght´s Fond

Yderligere information

Vægt 0,251 kg
Back To Top